Image

Formare antreprenoriala

Oferim participantilor din cadrul proiectului un curs de specializare in competente antreprenoriala care va oferi cadrul perfect pentru elaborarea, in amanunt, a unui plan de afaceri cat mai complet si mai viabil. Curricula de formare va include si aspecte privind dezvoltarea durabilă, egalitatea de gen, nediscriminarea si inovarea sociala. Durata cursului este de 120 de ore, iar conditia de acces este obligativitatea absolvirii invatamantului general obligatoriu. Participantii vor beneficia de transport gratuit la locatia de desfasurare a cursului, precum si de materiale/ suport de curs si hrana tot in regim gratuit.

Planul de formare va cuprinde pasii necesari pentru abordarea cu succes atat a examenului de absolvire cat si a planului de afaceri propus. Pe tot parcursul programului de formare se va oferi participantilor feedback consistent cu privire la desfasurarea trainingului si implicarea lor in toate activitatile de instruire. Pentru dobandirea unor cunostinte practice, in cadrul formarii se va efectua o simulare de business Income/Outcome cu scopul de a recrea, pe parcursul a doua zile de training, intr-o sală de curs, un ecosistem de business veridic, in care participantii sa poata vedea pe loc impactul financiar al propriilor strategii si decizii si sa-si poată exersa “simtul afacerii”, invatand atat din experientele proprii cat si din cele ale colegilor (gestionarea unui buget, cum sa ai o imagine corecta despre realitatea financiară a firmei, fluxurile financiare; politica de angajare si promovare a personalului; strategii de investitii; strategii de abordare a pietei, etc.).

Totodata ca un element de valoare adaugata si pentru a stimula includerea principiilor orizontale in cadrul ideilor de afaceri, ce vor fi dezvoltate de catre participanti, se va realiza un concurs cu tema “Inovarea sociala in regiunea Sud- Muntenia”. Concursul este conceput dupa tipicul concursului european pentru inovare sociala si va fi adresat tuturor participantii la programul de formare competente antreprenoriale avand menirea sa identifice idei și proiecte din următoarele domenii esențiale:1.”Economia colaborativă” – idei care pun sub semnul întrebării premizele tradiționale de creștere economică; 2. “Aprovizionarea și producția” – idei care pun în discuție lanțul de aprovizionare, modul de producție și livrare, precum și utilizarea produselor sau serviciilor convenționale; 3. “Noile tehnologii – noi idei tehnologice sau soluții care propun utilizarea mai inteligentă a tehnologiilor existente în beneficiul societății”; 4. “Soluții pentru provocările viitoare, cum ar fi îmbătrânirea populației, schimbările climatice sau alimentația durabilă.” Cele mai interesante 110 idei de inovare socială vor fi alese pentru a fi premiate de catre un juriu format din expertul antreprenoriat, expertul formare antreprenoriala si formatori. Cunostintele de baza referitoare la conceptul de inovare sociala vor fi dobandite de catre participanti in cadrul cursului de specializare competente antreprenoriale. Desemnarea castigatorilor concursului “Inovarea sociala in regiunea SM” va fi realizata la sfarsitul perioadei de implementare a activitatii de formare pentru a se respecta principiul egalitatii de sanse si a se acorda tuturor participantilor la programele de formare posibilitatea de a concura.

© 2024 TEMPO. All Rights Reserved.